Bezoek Suriname voor de Vrienden van de Surinaamse atletiek
PDF Afdrukken E-mail

In de week van 20 tot 27 november 2014 heb ik Suriname bezocht. Niet alleen voor fun maar ook om voor de Stichting Vrienden van de Surinaamse Atletiek de contacten te onderhouden.

Na aankomst moest er meteen van alles geregeld worden om ervoor te zorgen dat tijdens de “sportdag” op de Clarke school op vrijdag 21 november de boeken (6 m3) er zouden zijn.

Op vrijdag 21 november om 7 uur ’s morgens onderweg naar de Clarke school en ja hoor we waren op tijd. Honderden kinderen stonden klaar om deel te nemen aan de spelen. Leuk om te zien dat vele van onze spullen zoals pions, springtouw, ballen etc. gebruikt werden . Er was natuurlijk ook te eten en te drinken want dat hoort er echt bij in Suriname.

Als laatste activiteit was er een disco in een van de klaslokalen - volop feest. Het leek wel carnaval. Voor een impressie van de disco klik hier

Tenslotte een vuurwerk om de dag af te sluiten.
Gelijk met dit vuurwerk kwamen de 6 m3 boeken binnen; een vrachtwagen vol.

Transport van Nederland naar Suriname en van de haven in Suriname naar de Clarke school is geheel belangeloos verzorgd door N.V. Guimar.

De zoon van de eigenaar was persoonlijk aanwezig om de boeken over te dragen..

Het was gewoon een prachtige dag met vele blije gezichtjes en daar doen we het uiteindelijk voor.

Leerlingen Clarkeschool leren meer over sport

De volgende dag had ik overleg met het bestuur van de Surinaamse Atletiekbond (SAB). Een nieuw bestuur vol ideeën en energie. Afgesproken dat beide partijen graag willen blijven samenwerken. Het bestuur SAB komt met ideeën waar wij eventueel bij zouden kunnen ondersteunen. Verder gesprekken gevoerd met diverse instanties zoals de ambassade, scholen, het bedrijfsleven, sportscholen etc. Ook een bezoek gebracht aan Sunny Point om te kijken of onze stichting daar ook nog iets kan betekenen.

Nog slechts twee dagen die ik ook productief ga maken en tegelijk een beetje genieten.

Henk van Tilborg
Voorzitter Vrienden van de Surinaamse Atletiek