BLOG HENK
PDF Afdrukken E-mail

Op 14 mei 2015 onverwachts naar Suriname voor het TV programma MAX “droomhuis gezocht”.
Een bijzondere belevenis, een druk programma en bijna geen vrije tijd.
Maar ondanks drukte toch geprobeerd wat te doen voor onze stichting.

Op zaterdagavond tijd kunnen maken om te eten met de directeur van de Clarke school mevrouw Jane Ladi en haar man Clyde. Even bijgepraat over de ontwikkelingen op school.

Op een van de weinige vrije avonden gegeten met de directie van Alembo. Alembo heeft ons de afgelopen jaren flink gesteund. Zowel onze site is gesponsord als ook het sportveld bij de Clarke school. Frank Veldhuizen ons bestuurslid was daar ook bij aanwezig.

Op een andere avond uitvoerig gesproken met onze ambassadrice Bianca Mohamadsaid. Ze heeft mij bijgepraat over de ontwikkelingen in Suriname en vooral over de SAB.


Op onze enige vrije dag toch een bezoek gebracht aan de Clarke school. Het was grote regentijd en 6 dakplaten waren stuk. In overleg met het bestuur is besloten om geld beschikbaar te stellen voor nieuwe dakplaten. Een aantal vrijwilligers zullen de platen plaatsen.
De school zou i.v.m. verkiezingen ook elektra krijgen. Helaas zijn de plannen gewijzigd en is het stemlokaal verplaatst, dus geen stroom.Een bezoek aan de ambassade kon natuurlijk ook niet uitblijven. Kennis is belangrijk maar kennissen nog belangrijker. 

Op het laatst natuurlijk ook nog even de atletiekbaan bezocht bij het Sosis terrein. Ook nu werd hij weer gebruikt, maar we moeten een plan gaan maken over een wat groter onderhoud. De baan is 7 jaar gegarandeerd en er zijn er nu al ruim 8 voorbij.

Helaas niet alles kunnen doen wat ik graag had willen doen. In november nieuwe kansen.

Henk van Tilborg
Voorzitter St. Vrienden van de Surinaamse atletiek